Bedrageri i millionklassen

En 24-årig mand fra Randers er anklaget for op mod 250 tilfælde af databedrageri og er varetægtsfængslet i fire uger.

Et bedrageri i millionklassen er blevet afsløret i Randers.

Det oplyser Radio ABC Nyhederne.

Det er en 24-årig mand fra Randers, der nu er anklaget for op mod 250 tilfælde af databedrageri for ikke under en million kroner, begået fra september til december sidste år.

Den 24-årige var i den periode postbud i Randersforstaden Vorup, og via sit arbejde tilegnede han sig identifikationspapirer, som han brugte til at flytte otte personers folkeregisteradresse ud til et sommerhusområde på Norddjursland.

Han købte postkasser og opstillede ved otte tomme sommerhuse - og derefter bestilte han diverse betalingskort, som han så brugte.

Derudover har han åbnet folks breve med Dankort, og tilegnet sig de oplysninger, der gjorde det muligt at købe varer via kortet.

Det gik dog ikke i længden, folk fattede mistanke og henvendte sig til politiet, som via samarbejde med Post Danmark afslørede den 24-årige i fredags, da han stod og tømte en af sine falske postkasser.

Manden er også sigtet for den 29. februar at have stjålet fire postsække fra et depot i Vorup, det gjorde han ved hjælp af en nøgle, han havde fra sin tid som postbud - han skulle angiveligt bruge brevene til at skaffe sig flere ID papirer til oprettelse af flere falske folkeregisteradresser.

Den 24-årige erkendte samtlige forhold og blev i lørdags varetægtsfængslet i fire uger.