Beboere siger nej til kamphunde

Beboere i boligforening i Højbjerg har fået nok af kamphunde. Lejere med den slags hunde må finde sig et andet sted at bo.

En stor gruppe lejere i Århus-forstaden Højbjerg har udnævnt deres boligområde til kamphunde-fri zone. Nye lejere, der ejer den type hunde, får besked på at finde sig et andet sted at bo. Det skriver Århus Stiftstidende.

Beboerne i Skådeparken og tre nærliggende boligafdelinger i Højbjerg er de seneste år stødt på flere og flere firbenede væsner af den slags, nogle kalder kamphunde, andre muskelhunde.

Fælles for dyrene er, at de - med rette eller urette - skaber frygt, hvor de viser sig. Til sidst blev beboerne i Skådeparken så nervøse, at de satte et forbud mod flere kamphunde på dagsordenen.

Forslaget blev vedtaget med stort flertal.

- De senere år er der kommet stadig flere kamphunde til herude, og folk blev mere og mere utrygge. På et tidspunkt var der endda nogle, der ville lave hundekampe. Men så var det, at vi fandt ud af, at vi måske selv kunne gøre noget", siger formanden for Skådeparken, Bettina Muurmand, til avisen.

TV 2 | ØSTJYLLAND har mere om sagen i fredagens udsendelser.