Beboer afhørt om eksploderet hus

En tidligere drabsmand er afhørt om det hus, som i nat eksploderede i Lystrup. En nabo fortæller, at manden var blevet sat ud af huset.

Politiet i Århus har i formiddag afhørt den tidligere beboer i et eksploderet hus med en sigtets rettigheder.

Manden er nu løsladt, men har stadig en sigtets rettigheder, oplyser vicepolitiinspektør Jørn Andersen.

Årsagen til eksplosionen i nat er dog indtil videre ukendt.

- Politiets teknikere skal i eftermiddag på arbejde, når ruinen af huset er sikret, så der ikke ikke er fare for sammenstyrtninger, siger Jørn Andersen.

Politiet vil fortsat ikke kommentere beboerens identitet, men flere kilder bekræfter overfor TV2 Østjylland, at den drabsdømte Allan Harling Michaelsen indtil 1. juli boede i det hus i Lystrup, som i nat eksploderede.

Allan Harling Michaelsen fik i 1997 14 års fængsel for et drab på hobbyhandler Bo Normann Andersen, der blev dræbt med skud i sin hobbyforretning på Tietgens plads. Normal praksis er, at dømte bliver løsladt, når 2/3-dele af straffen er afsonet.

Det eksploderede hus er den del af en klyngehusbebyggelse Lystruplund, som er ejet af Boligforeningen Ringgaarden. Inden mennesker kom til skade ved eksplosionen, som skete klokken halv et i nat. De andre huse i bebyggelsen var også uskadte

Huset var tomt, da det eksploderede. Den drabsdømte og hans familie var fraflyttet lejemålet, som skulle være rømmet 1. juli.

En af naboerne Bruno Nielsen fortæller, at Allan Harling Michaelsen blev sat af ud af sin lejlighed, fordi der ikke var betalt husleje.

- det har han selv fortalt mig, siger Bruno Nielsen, som i øvrigt fortæller, at han ikke har oplevet problemer med den drabsdømte.