Bears-spiller med positiv dopingprøve

Bakken Bears har suspenderet amerikaneren, Andre Heard, efter at han i april afleverede en dopingprøve med spor af hash.

Klokken 15.59 i dag tirsdag udsendte Bakken Bears en pressemeddelelse, hvori det bekendtgøres, at amerikaneren Andre Heard, er suspenderet fra al idræt under Danmarks Idræts-Forbund.

Amerikaneren er blevet snuppet med hash i kroppen.

Pressemeddelelsen lyder således:

<I>Efter den tredje DM-finale den 17. april afgav Bakken Bears' amerikanske spiller i 2006/07-sæsonen, Andre Heard, en dopingprøve, og nu foreligger resultatet.

Prøven indeholdt et stof, der er forbudt i forhold til WADA's liste over forbudte stoffer. Det drejer sig om THC-syre (Cannabinoider, dopinggruppe S8 - hash).

Andre Heard er følgelig suspenderet fra al aktivitet under Danmarks Idræts-Forbund, indtil Dopingnævnet har afgjort sagen.

Andre Heard rejste umiddelbart efter den sidste DM-finale tilbage til USA i forbindelse med kontraktudløb.

- Det står i alle spillerkontrakter, at benyttelse af forbudte stoffer betragtes som misligeholdelse af kontrakterne. Benyttelse af sådanne stoffer er ikke i tråd med klubbens elitære holdninger, siger Bakken Bears' sportsdirektør Michael Piloz.

Idet Heards kontrakt er udløbet og Bakken Bears har valgt at satse på en anden guard-konstellation i næste sæson, får dommen ikke yderligere konsekvenser fra Bakken Bears' side.

På guardsiden har Bakken Bears netop forlænget aftalen med Andreas Jakobsen, mens Martin Thuesen kommer til danmarksmestrene fra islandske Snæfell.</I>

Bakken Bears vandt danmarksmesterskabet i sæsonen 2006-07.