Bankmand lettet over betinget dom

Jan-Henning Spjeldnæs, tidligere direktør i Jyske Bank, er glad for han ikke skal ind bag tremmer efter dom i landsretten.

Selv om han mener, at han slet ikke skulle have været dømt, er Jan-Henning Spjeldnæs, tidligere direktør i Jyske Bank, lettet over dagens dom på fire års betinget fængsel. Dermed skal han kun bag tremmer, hvis han begår ny kriminalitet de næste fire år.

Dagens dom ved Vestre Landsret var en lempelse af en to år gammel byretsdom, som lød på fire års ubetinget fængsel.

- Resultatet er meget tilfredsstillende for mig og min familie. Når man kan blive fri for at lave julekalendere i fire år i et dårligt arbejdsmiljø, så er man jo glad, siger han til TV2 / ØSTJYLLAND.

Spjeldnæs er dømt for bedrageri og mandatsvig mod hans tidligere arbejdsgiver for 600 millioner kr., mens han var chef for bankens afdeling på Gibraltar. Han erklærer sig fortsat uskyldig i anklagerne og mener slet ikke, at retssagen skulle have været rejst.

- Det, jeg har gjort, er slet ikke strafbart på Gibraltar, og derfor skulle jeg ikke have været dømt, siger den tidligere bankdirektør.

Se mere i TV2 / ØSTJYLLAND kl. 19.30, og læs vores baggrunds-artikel ved at <A href="http://www.tv2oestjylland.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=11568"><STRONG>klikke</STRONG></A><STRONG> her</STRONG>.