Bankerne lokker konfirmander

Rift om at få nyrige unge østjyder som kunder

Foto: Colourbox

Om ganske kort tid skal mange unge østjyder kon- eller nonfirmeres, og med den milepæl følger som regel også en god portion penge. Og det har bankerne for længst fået fært af - igen i år er der rift om konfirmandernes pengegaver. Det fortæller Forbrugerrådet Tænk til Ultra Nyt, DR's nyheder for børn.

- Det er helt klart, at bankerne ser en god forretning i at få konfirmanderne og nonfirmanderne ind i huset, fordi mange bliver hængende. Så vi ser, at flere og flere banker kommer med de her tilbud til vores unge, fortæller formand Anja Philip til Ultra Nyt.

Hjemmesiden Mybanker.dk har lavet en ny opgørelse, der viser, at konfirmanderne i år kan opnå en fast indlånsrente på helt op til 12,25 procent uden binding. Det tilbud kommer fra Salling Bank, og det er i det hele taget de små jyske banker i blandt andet Østjylland, der giver de bedste rentetilbud til de unge. Men som noget nyt har Danske Bank i år også meldt sig på banen med en ny konto med højere renter for de nyslåede konfirmander.

Forbrugerrådet Tænk mener også, at de unge skal huske på, at der ofte er en lang række betingelser med, når indlånsrenterne er høje. Derfor opfordrer de konfirmanderne til at se betingelserne grundigt igennem sammen med forældrene.