Ballademagere på dagsordenen

Socialminister Henriette Kjær kommer i dag til Århus til et hastemøde om indvandrerproblemerne i det vestlige Århus.

På baggrund af de seneste ugers voldsomme sammenstød mellem politi og indvandrere i det vestlige Århus, kommer socialminister Henriette Kjær i dag til møde på rådhuset i Århus. Her skal socialministeren drøfte med borgmester Louise Gade, hvad der kan gøres for at få sat en stopper for konflikterne mellem de unge indvandrere og politiet.

- De senere dages begivenheder har gjort det nødvendigt med en markant øget indsats for at forebygge og bekæmpe vold, siger Henriette Kjær.

Mødet er kommet i stand, fordi sammenstøddene har været talrige og voldsomme. Men også fordi, de unge indvandrere nu oplyser, at de bevidst gør hvad de kan for at lokke politiet i baghold. Flere anonyme unge har oplyst til TV 2 / Østjylland, at de med vilje starter slagsmål for at lokke politiet til. Når politiet ankommer, bliver de mødt med stenkast og andet kasteskyts.

- Under mit møde med borgmesteren vil jeg drøfte de nye initiativer, som jeg netop har foreslået for at komme problemet til livs, siger Henriette Kjær, der dog ikke løfter sløret nærmere for, hvad der konkret skal komme ud af mødet.