Badesæsonen er slut: Livreddere havde intet at lave

Livredderne er væk fra stranden, men især i Østjylland var der alligevel intet at lave

Det dårlige danske sommervejr kan tydeligt afspejles i antallet af indsatser på de danske strande.

TrygFondens Kystlivredning har haft historisk lidt at lave, og der er meget, der tyder på, at det ikke er fordi danskerne pludselig er blevet genier ud i strandsikkerhed. Nej, det skyldes nærmere det tvivlsomme vejr.

Læs også Livredder ved Søbadet: Der er ekstra meget nøgenbadning

I de seneste otte uger, hvor der har været livreddere på stranden, er det blevet til 12 såkaldte livreddende aktioner på landsplan. I Østjylland har der ikke været en eneste. 

- Vejret og vandtemperaturen spiller naturligvis en væsentlig rolle for folks lyst til at tage på stranden, og i år har det bare været surt sommervejr meget af tiden. På den positive side er 12 livreddende aktioner rekord lavt for en sæson, men antallet er naturligvis også et udtryk for, at der har været langt færre badende, end når vi har en god sommer, siger René Højer, programchef med ansvar for bade- og vandsikkerhed i TrygFonden, i en pressemeddelelse.

Læs også Livreddere: Kom op af vandet hvis det tordner

I stedet har livredderne fået tiden til at gå med at give folk gode råd. 

- I år har livredderne brugt de mange stille dage til at træne deres færdigheder og på at tale med folk på stranden om badesikkerhed. Det er en vigtig del af livredderjobbet, da det er med til at øge badesikkerheden på den lange bane. I år har de nok også brugt deres vindjakker mere, end de plejer, og det er ingen hemmelighed, at jobbet er sjovere, når strandene er fulde af badegæster, siger Anders Myrhøj, chef for drift og sekretariat i TrygFonden Kystlivredning. 

Læs også Livreddere keder sig ikke: Dykker og laver intervaltræning

I Østjylland blev der brug for i alt 0 livreddende aktioner, 65 førstehjælpsaktioner, 84 forebyggende aktioner og 3.851 såkaldt oplysende indsatser.

TrygFonden har haft livreddere på fire østjyske strande. Det drejer sig om Moesgaard og Den Permanente i Aarhus samt i Grenaa og Saksild.