Badende sviner i strandkanten

Badende bruger buskadser som toiletter. Embedslæge vil undersøge, hvor stor sundhedsrisikoen er.

Afføring og urin fra mennesker på stranden ved Åkrogen i Århus udgør så stor en sundhedsskadelig risiko, at embedslægeinstitutionen i Århus nu går ind i sagen, skriver MetroXpress i dag.

En henvendelse fra en oprørt beboer i området får embedslæge Kate Runge til at advare mod efterladenskaberne, der er gemt i buskadser langs stranden.

- Vi skal have undersøgt, i hvilket omfang efterladenskaberne kan være farlige, siger Kate Runge.

Samtidig vil hun som medlem af Århus Byråd for partiet Venstre have kommunen til at sikre, at der ryddes op, og at der er tilstrækkeligt med toiletter i området, som i varmen besøges af mange hundrede personer hver dag.

- Børnelammelse smitter gennem afføring fra mennesker, og der er mange andre sygdomme, der smitter ad den vej gennem bakterier fra tarmen. Sundhedsmæssigt dur det simpelthen ikke, at folk besørger i et et buskads ved en strand, der besøges af så mange, siger embedslægen.

De seneste ugers meget varme temperaturer har gjort området ved Åkrogen til et yndet udflugtsmål for især familier, der ankommer midt på dagen og griller og hygger sig til ud på aftenen.

Oprindeligt var Århus Kommunes nærmeste toilet lukket i denne sommer, men netop svineriet fik i slutningen af juli kommunen til at genåbne toilettet, fortæller naturchef Troels Bak, Århus Kommune.

- Det er vores indtryk, at det har hjulpet, men vi ved jo ikke, hvad der ligger gemt i buskadserne. Jeg vil opfordre alle gæster i området til at bruge det toilet, som er i området, siger Troels Bak.

Ud over efterladenskaber i buskadser er området ved Åkrogen plaget af brugte bleer og andet affald, som solhungrende badegæster har efterladt. Også stranden ved Bellevue i Risskov og stranden umiddelbart inden Moesgaard syd for Århus er plaget.

Silkeborg Højskole

Højskole bruger ny taktik: Fortsat kun et smittetilfælde

renovering

Danskerne vil bruge feriepenge på boligen - og det er et problem, siger eksperter

b14e5dad-b348-4b49-98bc-975d205c3617

Forskere har på rekordtid gjort banebrydende blodprop-opdagelse

Skærmbillede 2021-04-09 kl. 19.39.45

play Borgmester skuffet over egen regering - men minister tror ikke på en motorvej som den sande lykke

Vejret

Solrig lørdag vil smage af forår - lille risiko for byger

glatte veje111

Pas på i trafikken: Der kan være glat