Autobranchen frygter fyringer: Vi kan ikke vente længere

En manglende aftale om fremtidens bilafgifter kan betyde fyringer i den østjyske bilbranche.

- Hvis det fortsætter sådan her, så skal vi inden den 1. til at tænke på, om vi skal til at afskedige folk, eller hvad vi skal. Det må ikke fortsætte ret meget længere.

Så dyster er udmeldingen fra administrerende direktør og indehaveren af bilforhandleren Anders Petersen Automobiler i Risskov, René Petersen, oven på tre ugers stilstand i bilhandlen.

I tre uger har bilsalget mere eller mindre stået stille, mens politikerne er ved at forhandle sig frem til nye regler for registreringsafgiften. Regeringen vil have afgiften sat ned til 100 pct., mens et flertal udenom regeringen i stedet vil have en såkaldt teknisk afgift, der er baseret på kriterier som sikkerhed og miljøhensyn.

Autobranchen Danmark vurderer, at bilbranchen beskæftiger knap 10.000 mennesker i Østjylland. Jobs der ifølge direktøren kan være i fare.

Ny aftale hurtigst muligt

- Det kan også på den meget korte bane måske føre til fyringer, hvis der ikke bliver løst op for situationen, siger adm. direktør i Autobranchen Danmark, Gitte Seeberg, til TV2 ØSTJYLLAND.

quote Folk tør ikke at handle, før de ved, hvad afgifterne ender på.

René Petersen, bilforhandler

Hos Anders Petersen Automobiler ligger handlen på nuværende tidspunkt på 1/6 af det normale salg, og ude på p-pladsen hober det sig op med nye usolgte biler.

- Folk tør ikke at handle, før de ved, hvad afgifterne ender på, forklarer indehaveren til TV2 ØSTJYLLAND.

Venstres skatteordfører, Louise Schack Elholm, er klar over, at den lange ventetid går ud over bilforhandlerne. Men selvom det er hende, der sidder ved forhandlingsbordet, kan hun ikke komme nærmere ind på, hvornår kunderne og virksomhederne kan forvente, at aftalen er på plads.

- Jeg ville da ønske det gik hurtigere, men jeg kan ikke skubbe det hurtigere end jeg gør. Vi gør alt, hvad vi kan for at få en aftale i hus så hurtigt som muligt, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

Du kan se mere om udfordringerne i bilbranchen i videoen øverst på siden. Herunder uddyber Louise Schack Elholm hendes holdning:

 
et år m corona

Et år med corona: Sådan har smitten udviklet sig i Østjylland

baby

play Nybagte forældre snubler i mødet med virkeligheden

20_percent

play VIDEO: Kæmpekran løfter 130 ton tag på plads

Faste vaccinationssteder på vej

play Region Midtjylland er begyndt på hjemmevaccination

_DSC0615

Lig fundet i Brabrand Sø: Identificeret som forsvundet kvinde

Munkholm afsnit 1 DIGI

play Serie: Tidligere zoo-ejer slipper ikke helt sit livsværk endnu