Auken tilfreds med Østjylland

Trods historisk dårligt resultat for Socialdemokraterne på landsplan, er Svend Auken tilfreds med den østjyske valgkreds.

Det var ikke den største dag rent resultatmæssigt for Socialdemokraterne. Valgdagen gav for det første ikke en statsministertitel til formand Helle Thorning-Schmidt, og for det andet måtte partiets politikere sluge det dårligste valgresultat i mere end 100 år.

25,5 procent af stemmerne på landsplan. Det var det klare resultat sidst på valgaftenen, og det er altså historisk dårligt for Socialdemokraterne. Vi skal helt tilbage til den 29. maj 1906 for at finde et dårligere resultat. Her fik partiet 25,4 procent af stemmerne.

- Det var en god valgkamp, og der er lavet et kæmpearbejde, ikke mindst i Østjylland. Men der er ingen genveje, og hvis ikke Socialdemokratiet er stærkt, så får vi ikke en ny regering, sagde Svend Auken på valgaftenen.

Auken, der var spidskandidat for Socialdemokraterne i Østjylland, er sikret genvalg. Socialdemokraterne fik 27, 8 procent af stemmerne i de fire østjyske valgkredse.