Attentatmand hastet til nyt hospital

Somalisk mand, der er sigtet for at angribe den århusianske tegner Kurt Westergaard, er blevet hastet til et hospital i Københavnsområdet.

Årsagen er en kompliceret blødning i de skudsår, som han pådrog sig, da han blev anholdt af politiet uden for Kurt Westergaards hjem i Viby ved Århus.

Det bekræfter Østjyllands Politi over for TV 2 Nyhederne.

Overfaldsmanden var i første omgang indlagt på Vestre Hospital, der er placeret i Vestre Fængsel og fungerer som landsdækkende fængselssygehus, men her måtte man opgive at stoppe blødningerne og fik straks overført den 28-årige somalier til et københavnsk hospital, hvor han blev opereret i går eftermiddag.

Hans tilstand er nu mere stabil.

Politiet har placeret døgnbevogtning uden for mandens sygestue - så han fortsat er isoleret fra omverdenen sådan som retten bestemte under hans grundlovsforhør.

Efter operationen afviste han over for TV 2 Nyhederne - gennem sin forsvarsadvokat - N.C. Strauss enhver forbindelse til terror.

- Jeg har ingen relationer hverken til al-shabaab eller al?qaeda i Østafrika, sådan som PET hævder, siger den sigtede 28-årige.

<i>Kilde: TV 2 Nyhederne</i>