Atletion eller NRGi Park?

AGF's moderselskab vil have Århus Kommune til at ændre skilte, så de viser vej til NRGi Park og ikke Atletion. Kommunen nægter.

Tidligere hed det Århus Idrætspark. Kommunen kalder det Atletion. Og i folkemunde kaldes det Århus Stadion.

Forvirringen er total. Og det bliver ikke lettere af, at AGF's moderselskab, Århus Elite A/S, insisterer på, at stadionet hedder NRGi Park.

Århus Elite er derfor utilfreds med, at der på de omkring 40 vejskilte, der fører vej til sportskomplekset Atletion, udelukkende står 'Atletion'. Århus Elite vil have tilføjet 'NRGi Park' og 'NRGi Arena' for at henvise til de nye sponsornavne for hal og stadion.

- Komplekset hedder Atletion, men det består af fire haller, og det synes vi, at der skal henvises til af hensyn til de gæster, der kommer. Det er altid nemmest at køre efter det, som tingene egentlig hedder, siger relationschef ved Århus Elite, Helle Kandelsdorff, til Jyllands-Posten.

Århus Elite har været i dialog med kommunen om sagen igennem længere tid. Hos Århus Kommune er man dog ikke meget for at reklamere for en kommerciel virksomhed som NRGi.

- Som kommune kan vi ikke skilte for private interesser, og det mener vi faktisk, at NRGi er. Og så vil det i øvrigt blive et meget langt ord - alt for langt til, at det kan stå på skiltet. Det kan vi ikke acceptere som vejmyndighed. Vi ser helst, at der bliver ved med at stå Atletion, siger afdelingsingeniør for driftsafdelingen i Natur og Veje, Jens Bruun Jensen, til avisen.