Asbest på Journalisthøjskolen

Det farlige mineral skal nu indkapsles og senere skal alle asbest-materialer udskiftes.

Danmarks Journalisthøjskole i Århus har konstateret asbest i sine bygninger, skriver metroXpress. I går modtog alle ansatte og studerende på journalisthøjskolen en mail, som fortalte at det potentielt kræftfremkaldende mineral er fundet i skolens ældste dele, som er fra 1973.

- Tag det alvorligt, men tag det roligt ­ vi gør straks noget ved problemet. Asbesten har været i pladerne siden 1973 ­ for hvert øjeblik malerne arbejder, bliver situationen forbedret, skrev administrationschef Kirsten Jensen i mailen. Blandt de studerende blev fundet mødt med ro:

- Det er selvfølgelig problematisk, at vi har asbest på skolen. Men jeg føler mig tryg ved, at der bliver taget hånd om fundet, og at der sker de nødvendige reparationer,« siger Didde Elnif, der er de studerendes repræsentant i skolens bestyrelse, til metroXpress.

I første omgang har journalisthøjskolen kontaktet Teknologisk Institut og lukket lokaler, som er berørt af fundet. Malere vil i de kommende uger indkapsle asbesten, og på længere sigt skal skolens faste arkitektfirma, Kjær & Richter, inddrages i arbejdet med at udskifte alle asbestholdige materialer.