Arriva: Selvmord er en del af jobbet

18-årig begik selvmord ved at lægge sig på togskinnerne ved Sejs. Ifølge Arriva er selvmordere en del af lokoførernes arbejdsbetingelser.

Den unge mand begik natten til i går selvmord ved at lægge sig på skinnerne foran toget på strækningen mellem Silkeborg og Sejs.

Dermed har ikke færre end tre personer i løbet af bare en enkelt uge begået selvmord ved at lægge sig ud foran østjyske tog.

Ifølge Arriva er der så mange selvmord på de danske jernbaner, at det for lokoførerne er en oplevelse, som følger med jobbet.

- Det er simpelthen noget, som lokoførerne må indstille sig på, at de kommer ud for mindst én gang i forbindelse med deres job, fortæller pressechef ved Arriva Martin Wex til mja.dk.

Togselskabet har en fast procedure, som træder i kraft, når en lokofører udsættes for en påkørsel.

- Vi sørger for, at der meget hurtigt kommer en hjælpe-kollega ud til stedet. En hjælpe-kollega er en lokofører, som selv har været udsat for en selvmorder, og som har den fornødne uddannelse til at yde psykologisk førstehjælp, forklarer Martin Wex til mja.dk.

Føreren af det tog, der natten til i går påkørte den unge mand i Sejs, har været lokofører i 25 år. Han har ikke tidligere været udsat for en selvmorder på skinnerne.