ARoS-udstilling skuffer

Kulturkampen: Udstilling er kedelig og skuffende

28:29

1 af 2

Det er ikke positive vendinger, der bliver brugt, når panelet i programmet Kulturkampen torsdag aften anmelder den seneste udstilling på kunstmuseet ARoS.

"Ebbe Stub Wittrup - The Third Room" hedder udstillingen, der ifølge museets beskrivelse beskæftiger sig med uforklarlige og overnaturlige fænomener. Men besøgende bliver ikke umiddelbart mødt af den lovede mystik, lyder det fra anmelderne.

For at forstå udstillingen kræver det nemlig, at man som gæst som minimum læser den forklaring af værkerne, der følger med på et særskilt ark papir. Gør man ikke det, er udstillingen kedelig, lyder det fra en af anmelderne, talsmanden for NorthSide Festival, John Fogde.

- Der er ikke noget dybere budskab i udstillingen. Det er ikke noget, der kommer til at hænge hos mig i lang tid, og jeg synes, det største problem er, at jeg nærmest ikke får noget ud af udstillingen, før jeg sætter mig ned og læser om det. Det synes jeg er problematisk, siger han.

Ingen gys og drama

At udstillingen ikke kan stå alene uden en forklaring, er der enighed om hos alle tre anmeldere, der foruden John Fogde tæller kunstneren Jonas "Pindhund" Hallberg og reklamedirektøren Mona Juul. Men her stopper kritikken ikke, for udstillingen har også et andet problem.

- En del af udstillingen var også utrolig mørk. Jeg stødte faktisk sammen med én i korridorerne mellem gardinerne, fordi det simpelthen var så mørkt, siger Mona Juul.

Hun mener ikke at det mørke og dystre rum bidrager med noget til udstillingen.

- Overhovedet ikke. Du får hverken gys eller drama. Det var ikke dragende og spændende, som jeg havde forestillet mig, siger hun.

De tre anmelder giver alle udstillingen to ud af fem stjerner.

Du kan se hele anmeldelsen i programmet herover eller på TV 2 | ØSTJYLLAND torsdag klokken 18.15 og 19.55.