Arla lurer på britiske opkøb

Mejerigiganten Arla Foods med hovedsæde i Viby vil bruge krisen som våben i konsolideringskampen i den pressede britiske mejeriindustri.

Andelsselskabet ligger nu på lur efter konkurrenter i økonomisk uføre. Det skriver dagbladet Børsen.

Det store britiske mejerimarked spiller en nøglerolle i opfyldelsen af den ambitiøse vækstplan Strategi 2013 i andelsselskabet Arla Foods, der skal løfte omsætningen til op mod 75 mia. kr. Ifølge planerne skal en tredjedel eller ca. 8 mia. kr. af omsætningsvæksten komme fra Storbritannien.

- Der er helt klart mulighed for at konsolidere inden for mælk, men der er også mulighed for Arla på sigt at komme ind i nogle flere kategorier i Storbritannien. Det handler om at udnytte de muligheder, der opstår nu. Vi arbejder med mulige næste skridt, men det er vanskeligt at lægge sig fast på en specifik tidshorisont, siger Hanne Søndergaard, viceadm. direktør i Arla Foods UK, til Børsen.

Storbritannien er dansk-svenske Arla Foods? største enkeltmarked, og virksomheden omsætter årligt for 1,3 mia. pund svarende til 10,5 mia. kr. ud fra den aktuelle kurs.

Smør og mælk er de største kategorier for Arla, der gerne vil mere ind i de værdiforædlede produkter, hvor indtjeningen er bedre end friskmælk, som er stor i volumen, men mindre i indtjening pr. enhed.