Arla køber sjællandsk

Det lille sjællandske Borup Andelsmejeri ved Hillerød giver op og overtages af mejerigiganten Arla fra Viby.

Efter års opkøbspause overtager Arla Foods endnu et af landets små tilbageværende andelsmejerier. Det er Borup Andelsmejeri i Nordsjælland, der har henvendt sig til Arla med ønsket om at sælge, og Arla har sagt ja til at overtage mejeriet for et ukendt millionbeløb. Arbejdspladserne bevares.

Borup Andelsmejeri skal i fremtiden være et eksperimenterende gourmet mejeri, der er åbent for besøgende. Det nordsjællandske mejeri, der startede i 1880, har 27 andelshavere og 35 medarbejdere. Den årlige mælkeindvejning er på 18 millioner kilo, der i dag bruges til traditionel
drikkemælk, økologiske mælketyper og gammeldags friskkværnet smør samt flødeis.

Formanden for mejeriet, Søren Jensen, siger, at det efter to års forsøg med at udvikle forretningen til at blive mere lønsom er endt med et ønske om at sælge til Arla.

- Vi har ikke de ledelsesmæssige og økonomiske ressourcer til at udvikle en mere lønsom platform for Borup Mejeri. Derfor har vi henvendt os til Arla for at undersøge mulighederne for at videreudvikle mejeriet inden for rammerne af Arla Foods, siger Søren Jensen.