Arla frygter muslimsk boykot

Arla frygter ny muslimsk vrede efter Dansk Folkepartis Ungdoms forhånelse af profeten Muhammed.

Mejerigiganten Arla Foods med hovedsæde i Århus frygter for en ny masseboykot i de muslimske lande.

Senest var selskabet hårdt ramt under Muhammed-krisen i begyndelsen af året, og efter at videobillederne fra Dansk Folkepartis Ungsoms sommerlejr er sluppet ud, er der risiko for fornyet vrede mod Danmark.

Tirsdag morgen var ledelsen i mejeriselskabet dog fortrøstningsfuld. Pressechef Louis Honoré oplyser, at Arla ikke er blevet ramt af en ny forbrugerboykot som følge af videooptagelserne fra Dansk Folkepartis Ungdoms sommerlejr.

Dansk Industri oplyste sent mandag, at foreløbig to butikker eller butikskæder havde fjernet danske varer fra hylderne i protest mod forhånelsen. Hvilke danske virksomheder, der er berørt, blev ikke nævnt.

Arla Foods er det selskab, der blev hårdest ramt af forbrugerboykotten efter Muhammed-tegningerne i Jyllands-Posten for et år siden. Salget ligger nu på lidt over 35 procent i forhold til det normale. /ritzau/

LÆS OGSÅ:<STRONG><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=14311">Arla på vej tilbage i Mellemøsten (23/5-06)</A><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=14032">Arla tilbage på hylderne (26/4-06)</A></STRONG>