Århusianske museer vil fusionere

Naturhistorisk Museum og Steno Museet har længe haft et godt øje til hinanden. Nu vil de gøre alvor af fusions-planerne.

De to museer på Aarhus Universitet ligger i dag kun et veludført ejendomsmæglerstenkast fra hinanden. Alligevel vil de gerne under samme tag, og nu øjner de muligheden for et nyt stormuseum på den gamle Ceres-grund ved Silkeborgvej.

- Ceres-grunden har en fantastisk beliggenhed, hvor vi kunne lave et virkelig godt museum, siger Steno Museets konstituerede direktør, Bent Lorenzen til Jyllands-Posten.

Direktør for Naturhistorisk Museum Thomas Secher Jensen anslår, at en fusion på Ceres-grunden vil koste over 300 millioner kroner. Salget af de nuværende bygninger kan indbringe cirka 100 millioner kroner, og udfordringen bliver derfor at finde de resterende penge.

- Der skal skaffes betydelige midler udefra, og vi vil ligge i konkurrence med Københavns Universitet, der forsøger at skrabe en milliard sammen til et nyt naturhistorisk museum. Det er de samme fonde, vi skal bede om penge, så konkurrencen er hård, siger Bent Lorenzen til Jyllands-Posten.