Århusiansk vand stadig forurenet

Der er stadig colibakterier i det århusianske drikkevand. Dermed skal 20.000 beboere nord for Midtbyen stadig koge vandet.

Embedslægens beslutning om fortsat at anbefale beboerne i området at koge vandet kommer efter, at Århus Vand mandag eftermiddag analyserede de seneste vandprøver.

I første omgang skal de berørte beboere koge vandet i yderligere to dage frem til på onsdag. Herefter vurderer Århus Vand og embedslægen igen situationen på baggrund af nye prøver.

- Vi fortsætter naturligvis med de tekniske tiltag. Vi er fortsat i gang med at finde kilden, og vi arbejder på højttryk for at finde årsagen, fastslog direktør for Århus Vand Lars Schrøder under et pressemøde mandag.

Dermed anbefales beboerne i et område nord for Vennelyst Boulevard/Kaserneboulevarden til syd for Ringgaden og fra Frydenlund i vest til Århus Bugt i øst fortsat at koge vandet, inden de drikker det eller bruger det til madlavning.

<b>Der er taget nye prøver</b>
Vandselskabet Århus Vand fandt i weekenden E-colibakterier i vandprøver. Der er taget nye prøver mandag, og det sker igen tirsdag. Resultatet af disse prøver kan tidligst vurderes onsdag.

Onsdag kl. 13 mødes beredskabsgruppen bestående af Århus Kommune, embedslægen og Århus Vand og for at vurdere resultatet af de nyeste prøver og de tekniske tiltag, som er sat i værk. Derefter vil embedslægen igen tage stilling til, om kogeanbefalingen kan ophæves.

Du kan løbende følgende situationen på hjemmesiden <a href="http://www.aarhusvand.dk/" target="_blank">aarhusvand.dk</a>.

<a href="http://www.tv2regionerne.dk/player.aspx?id=561243&r=7" target="_blank">Se tv-indslag: Drikkevand skal stadig koges</a>

Se kort over det område, der er berørt af vandforureningen