Århusianerne tilfredse med skatten

Tre ud af fire århusianere er imod at sænke skatten. Knap hver femte vil gerne slippe billigere.

Langt de fleste århusianere mener ikke at skatten skal sættes længere ned.

Tre ud af fire århusianere er imod at sænke skatten. Knap hver femte vil gerne slippe billigere. Det viser en Rambøll-måling for JP Århus.

Modstanden mod skattelettelser er stor i alle befolkningsgrupper: Unge og gamle, højt- og lavt-uddannede, forstadsfolket og midtby-beboerne. Og selv blandt borgerlige vælgere et markant flertal imod en lempelse af kommuneskatten.

- Det er et bemærkelsesværdigt resultat. Det skyldes vel, at folk egentlig godt er klar over, hvad konsekvensen af at sætte skatten ned vil være - nemlig nedskæringer, mener Rune Stubager, der er lektor i statskundskab på Aarhus Universitet.

Frontfigurerne i byrådets største partier er i lighed med vælgerflertallet imod skattelettelser.

Nicolai Wammen (S) glæder sig over målingen og siger idag, »Jeg vil hellere investere i at forbedre folkeskoler og daginstitutioner og give bedre forhold for de ældre end at give skattelettelser, siger Nicolai Wammen.

Også Venstres borgmesterkandidat, Gert Bjerregaard, mener at skatten har et rigtigt niveau. Han siger i dag til JP Århus:

- I Venstre mener vi, at kommuneskatten ligger på et fornuftigt niveau, og vi har ikke planer om skattelettelser. Derimod hylder vi det skattestop, som vi nu har haft i mere end 2.900 dage.

Se tv2oj.dk's tema om kommunalvalget i Århus Kommune