Århusianerne hamstrer kildevand

Meldingerne om forurenet drikkevand i hanerne har fået århusianerne i de berørte områder til at hamstre rent vand.

Overalt, hvor kildevand normalt kan opdrives, er billedet det samme: Der er udsolgt!

- Vi har solgt alt vores vand på én time, fortæller Anne Katrine Einspar, der er salgsassistent hos LokalBrugsen på Tordenskjoldsgade, til Århus Stiftstidende.

Hun oplyser desuden, at langt de fleste kunder købte en favnfuld flasker, mens lageret stadig slog til.

- Noget tyder på, at der nu er saftevand, folk er begyndt at hamstre. Det har vi i hvert fald også solgt en masse af, siger hun.

Også hos Statoil på Nordre Ringgade kan det mærkes, at Århus N er uden rent vand. Her fortæller ekspedienten, at der netop er tre halvliters kildevand tilbage, da Stiften ringer klokken 13.30.

<b>Skal fortsat koge drikkevandet</b>
20.000 beboere i det nordlige Århus skal fortsætte med at koge drikkevandet frem til mandag eftermiddag. Her vil Århus Vand på et pressemøde klokken 15 kunne afgøre om forureningen af vandet er lokaliseret og nedkæmpet.

Søndag middag kunne Lars Schrøder, direktør for Århus Vand, ikke sige, hvor alvorlig forureningen af drikkevandet er. Men det ligger fast, at vandet er blevet forurenet med E-colibakterier, der stammer fra afføring fra enten mennesker eller dyr.

Der er dermed tale om den samme form for drikkevandsforurening, som ramte 100.000 århusianere tilbage i 2002. Dengang var der tale om landets hidtil største tilfælde af drikkevandsforurening.

<i>Kilde: Århus Stiftstidende</i>

Se kort over det område, der er berørt af vandforureningen