Århus skal hjælpe filmbranche ud af krise

Store aktører i den århusianske filmbranche er med i et projekt, der skal rette op på en skrantende økonomi.

Århus er med helt i front, når film- og mediebranchen i de kommende år er tvunget til at finde vej ud af en truende økonomisk krise. Det skriver Århus Stiftstidende.

Filmby Århus og Alexandra Instituttet i It-Byen på Katrinebjerg er eneste danske deltagere i et stort internationalt EU-projekt med samarbejdspartnere hele vejen rundt om Østersøen. Et projekt, der som et af sine mål har at udvikle en ny digital platform, The Baltic Univers, hvor mediebranchen i deltagerlandene kan tilbyde deres produkter til forbrugerne - og vel at mærke mod betaling. En pendant til foreksempel Itunes og TDC Play, der er musikbranchens svar på den omsiggribende piratkopiering og ulovlige downloads.

Det samlede budget for First Motion-projektet, der foreløbig skal løbe over tre år, er på 28 millioner kroner, hvoraf hovedparten kommer fra EU.

Hele projektet skydes igang fredag i forbindelse med Berlin Filmfestivalen. Her vil Søren Poulsen, leder af filmbyen og en af idémændene bag projektet, være til stede. Han fortæller, at ideen blev udklækket for tre år siden i forbindelse med filmfestivalen i Cannes.

- Jeg tror, at First Motion er et af svarene på film- og mediebranchens krise. Og jeg er sikker på, at vi kan lære meget af musikbranchen, som ikke handlede i tide men passivt så til, mens indtægterne raslede ned, siger han til Århus Stiftstidende.

/Ritzau