Århus opruster på eventfronten

Århus opruster nu i kampen med andre jyske byer om store koncertarrangementer og andre events.

Efter kommunens beslutning om at spytte 30,4 millioner kroner i en ombygning af det gamle Århus Stadion, så byen bliver i stand til at være vært for større arrangementer end hidtil inden for koncerter, idræt og andre store sammenkomster.

Det vil samtidig forbedre forretningsmulighederne for det økonomisk skrantende Århus Elite A/S, der ejer blandt andet fodboldholdet AGF, og som er lejer af stadionet NRGi Park og det omkringliggende idrætsanlæg, Atletion.

Byer som Esbjerg, Herning, Aalborg og Horsens har alle både større og mere moderne idrætsfaciliteter end den jyske hovedstad, hvor byrådet ellers har en målsætning om at være landets førende eliteidrætsby. Den østjyske lillebroder, Horsens, har også i mange år profileret sig kulturelt på bekostning af århusianerne med store, internationale musiknavne såsom Rolling Stones.

Både kulturrådmand Jacob Bundsgaard Johansen (S) og Århus Elites direktør Jan Christensen forventer, at moderniseringen også af Atletions store indendørshal, Arena, vil trække flere koncerter til og dermed besøgende udenbys fra.

Også store sammenkomster såsom Jehovas Vidners træf, som tidligere har været holdt på stadion, håber byen at få flere af. Investeringen vil ruste stadion til at huse store, internationale sportsbegivenheder såsom Europamesterskabet i fodbold for ungdomsspillere, der afholdes i 2011, og som fodboldorganisationen Uefa stiller store facilitetskrav til.

Århus Elite øjner en god ekstraindtægt som udlejer af faciliteterne til blandt andre koncertarrangører. Jan Christensen vil ikke sætte tal på, men han siger, at det fortsat bliver fodbold, som skal være selskabets helt primære indtjeningskilde.

Kulturrådmanden siger, at de øjeblikkelige, økonomiske problemer i det underskudsgivende Århus Elite ikke har ligget kommunen på sinde ved beslutningen om at investere de mange millioner i Atletion.

Århus Elite kommer til at betale for investeringen over huslejen, der stiger fra to millioner kroner til tre en halv millioner kroner om året.

Århus Elite håber, at moderniseringen er overstået til Superligaens sæsonåbning næste sommer.