Århus ønsker krav til tilflyttere

Borgmesteren foreslår, at flygtninge skal kunne tale dansk og være i arbejde eller under uddannelse, før de får lov at flytte til Århus.

Århus og andre større byer oplever en stigende tilstrømning af flygtninge, der har overstået tre års bopælspligt i andre kommuner. Men langt de fleste kan trods integrationsperioden stadig ikke klare sig selv, når de flytter, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Århus' borgmester, Louise Gade (V) foreslår derfor i et brev til integrationsminister Rikke Hvilshøj (V), at bopælspligten skiftes ud med krav om danskkundskaber, arbejde eller uddannelse. Først når de krav er opfyldt, skal flygtningefamilier have lov at skifte adresse.

- En stor del af de flygtninge, som efter tre år flytter til Århus, kan hverken tale dansk eller få et arbejde. Det er dybt urimeligt, at vi skal være integrationskommune for hele Jylland, siger Louise Gade.

I 2004 flyttede 378 voksne flygtninge til Århus fra andre kommuner. To ud af tre var på kontanthjælp. Til sammenligning var kun én ud af fem fraflyttere på kontanthjælp.

Se mere i TV2 / ØSTJYLLAND kl. 19.30.