Århus kommune vil lave bølleregister

Uromagere i det århusianske natteliv, skal registreres i et bølle-register. Det mener den århusianske venstrerådmand Gert Bjerregaard.

Det skal være både sjovt og trygt at gå i byen i Århus, og derfor skal det have skal konsekvenser hvis man ikke kan opfører sig ordenligt

Derfor har rådmand Gert Bjerregaard nu anmodet Venstres retsordfører Birthe Rønn Hornbæk om at undersøge mulighederne for at Folketinget vil give tilladelse til at gennemføre bølleregisteret som et pilot projekt i Århus.

Et pilotprojekt, hvor folk med karantæne fra én restauration registres med navn og billede, som derpå gøres frit tilgængelig for alle restauratører i byen.

Politiet i Århus advarer dog om at bølleregisteret alene, ikke nødvendigvis vil gøre det århusianske natteliv mere trygt.

På et møde i mandags besluttede politiet, byens restauratører og politikerne at undersøge på hvilke andre områder man skal sætte ind for at sikre et trygt natteliv i Århus.

Justitsministeren har tidligere afvist et lignede forslag fremsat af Dansk Folkeparti, med henvisning til, at det ikke er tilladt at videregive oplysninger om enkeltpersoners strafbare forhold.