Århus klar til gymnastik-VM

Århus er i den kommende uge hjemsted for en af de største internationale idrætsbegivenheder på dansk jord nogensinde.

Lørdag går det løs. En af de største internationale idrætsbegivenheder på dansk jord nogensinde. Helt præcis klokken 9.00 kaster amerikanerne sig som de første ud på den 144 kvadratmeter store måtte til de indledende gulvøvelser, og dermed er VM 2006 i idrætsgymnastik i NRGi Arena i Århus i gang.

Men det har været alt andet end en simpel gulvøvelse at markedsføre et VM med stjernerne som Marian Dragulescu og Anastasia Luikin, når navnene for de fleste danskere klinger aldeles ukendt. Idrætsgymnastik i Danmark er normalt ikke det store trækplaster rent tilskuermæssigt. Alligevel er arrangørerne sikre på, at VM nok skal blive en publikumssucces.

- Vi har til at begynde med måtte erkende, at produktet jo har været nærmest ukendt for danskerne. Så heldigvis lader det til, at den markedsføringsstrategi, der er blevet lagt har virket, siger formanden for organisationskomiteen, Flemming Hansen, og fortæller, at der er blevet brugt et et-cifret millionbeløb på at udbrede budskabet om, at VM er kommet til Århus.

Især efter Århus Festuge har der været ført en hidsig kampagne for at rette opmærksomheden mod stævnet. Det har virket. Det vidner billetsalget om. Torsdag eftermiddag kunne arrangørerne meddele, at de havde solgt 20.000 af de 34.000 sæder, der var til salg over stævnets ni konkurrencedage.

LÆS OGSÅ:<STRONG><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=15570">Umuligt at sælge tv-rettigheder (7/10-06)</A></STRONG><STRONG><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=13538">VM i idrætsgymnastik til Århus (3/3-06)</A></STRONG><STRONG><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=9906">Gør klar til gymnastik-VM (16/12-04)</A></STRONG>