Århus i bund med handicaphjælp

Landets næststørste kommune skraber bunden, når det gælder hjælpemidler til handicappede. Århus-rådmand opfordrer til oprør.

SF-rådmand Dorthe Laustsen i Århus opfordrer nu handicaporganisationerne til at gøre oprør mod kommunen, fordi den skraber bunden på hjælpemiddelområdet.

Sammenlignet med landets fem andre store byer bruger Århus Kommune ifølge rådmanden væsentligt færre penge på hjælpemidler opgjort pr. indbygger. Byer som Randers, Odense, Aalborg, København og Esbjerg bruger helt op til 80 procent mere.

- Vi har et uhørt lavt niveau i Århus, og det rammer både byens handicappede børn og voksne. Jeg har i de seneste tre år gjort byrådet opmærksom på, hvor lavt et serviceniveau vi har på dette område, men de har slukket for høreapparatet hver eneste gang, siger sundhedsrådmand Dorthe Laustsen. Hun opfordrer de handicappede og handicaporganisationerne i Århus til at gøre oprør mod det, som hun kalder "en højborg af hjerteløshed.

Af landets 98 kommuner ligger Århus helt nede på plads nummer 93, og helt i bund ligger Jammerbugt Kommune, oplyser rådmanden.

De kommunale nøgletal viser, at Århus bruger 287 kroner i gennemsnit pr. indbygger på hjælpemidler. Det tilsvarende tal er 517 kroner i Odense.