Århus går glip af store koncerter

Horsens, Randers, Herning og Aalborg tiltrækker i stor stil navne som U2, AC/DC, Coldplay og Lady Gaga.

Jyllands hovedstad Århus får i den grad baghjul af andre jyske byer, når det gælder om at tiltrække store internationale musiknavne. Mens byer som Horsens og Herning nærmest på samlebånd afholder kæmpekoncerter, som tiltrækker tusindvis af gæster og masser af omsætning, så må Århus bare se på.

Koncertarrangør Brian Nielsen fra Skandinavian Booking Management og initiativtager til Northside Festival i Tangkrogen på lørdag forstår godt, hvorfor koncertarrangørerne fravælger Århus.

- Vi er i Århus underlagt regler, der ikke findes andre steder i Danmark. Du kan spille en koncert på Rådhuspladsen i København uden db-grænser, siger Brian Nielsen til stiften.dk og fortsætter:

- Du skal ikke bilde mig ind, at Madonna og Rolling Stones var underlagt nogle krav i Horsens. Dér ligger stadion i øvrigt lige op ad et parcelhus-område, hvor folk rykker ud på gaden eller inviterer vennerne over i haven. Det er den måde, de møder det på. Det er jeg sikker på, at århusianere også godt kan finde ud af, siger han og peger på, at der er talrige eksempler på artister, hvor arrangørerne har fravalgt Århus.

Rådmand for Teknik og miljø Laura Hay (V) er nu gået i gang med at udforme et såkaldt event-grundlag, der skal gøre det nemmere for koncertarrangører at overskue, hvilke krav og regler, der gælder i Århus.