Århus forældre utilfredse

Under sloganerne "Svigt ikke mit barn" og "Drop det", arrangerer Forældrenævnet i Århus onsdag d. 23. august demonstration mod besparelser. Det foregår på Rådhuspladsen i Århus.

Forældreprotesten starter kl. 16.00, på samme tidspunkt som Århus Byråd går i gang med 1. behandlingen af budgettet for 2007. Et budget med foreslåede besparelser for kr. 720.000.000 på børn og unge-området alene. Forældrenævnet opfordrer alle forældre og børn, bedsteforældre og børnebørn i Århus Kommune til at møde op til den fælles protest.

Da demonstrationen foregår samtidigt med byrådsmødet har arrangørerne fået nedlagt forbud mod at afholde taler eller spille musik med forstærkning. Protesten vil derfor afholdes ved demonstranternes blotte tilstedeværelse, og ved at børnene opfordres til at medbringe en tegning af deres pædagog. Tegningerne vil blive hængt op på en lang snor som udsmykning på Rådhuspladsen. Tegningerne vil på et senere tidspunkt blive overrakt borgmester Nicolai Wammen.

"Vi forældre oplever, at der allerede ved tidligere sparerunder er blevet skåret ind til benet på institutionsområdet. Det er derfor direkte uansvarligt når byrådet lægger op til, at det endnu engang er institutionerne, der skal udsættes for millionbesparelser. Særligt med tanke på, at Nicolai Wammen i valgkampen op til sidste kommunalvalg lovede bedre vilkår for børnene og deres familier." - Udtaler Formand for Forældrenævnet Sten Grølsted. "