Århus-firmaer vil med i rumkapløb

Ni Århus-virksomheder danner klynge for at få en fod indenfor i den svært tilgængelige rumindustri

Ni virksomheder i Århus har dannet en klynge. Det skal gøre det lettere for dem at komme ind på det svært tilgængelige rumfartsmarked. Det skriver Industriens Dagblad.

Rumfartsmarkedet er enormt politisk styret, og der stilles ekstremt høje krav om certificering og teknologisk udvikling. Derfor har der i mange år kun været meget få danske virksomheder, der kunne begå sig på det internationale rumfartsmarked, siger centerchef Henrik Larson fra Teknologisk Institut i Århus.

Instituttet står sammen med virksomhederne og 11 kommuner i Århus-området bag initiativet. Og den østjyske rumfartsklynge kan vise sig at være en god idé, mener projektleder ved Danmarks Rumcenter, Per Lundahl Thomsen. Han peger på, at markedet for rumfartsprodukter er i hastig vækst især på grund af vores daglige afhængighed af oplysninger fra satellitter.

- Vi har ingen nationale rumfartsprojekter i Danmark, hvor virksomhederne kan få erfaring og ekspertise. Derfor er den århusianske virksomhedsklynge fremragende til både at løfte interessen og kompetencerne på rumfartsområdet. Ørsted-projektet har overbevist verden om, at Danmark er kompetent til at producere komplette delsystemer til satellitter, siger Per Lundahl Thomsen. /ritzau/

TV 2 | ØSTJYLLAND har mere om sagen i fredagens udsendelser.