Århus Festuge dropper Univers

Århus Festuges vartegn, musikteltet Univers, bliver ikke rejst i år. I stedet skal en rød rute og en stor sofa tegne festugens profil til efteråret.

Århus Festuges vartegn, musikteltet Univers, bliver ikke rejst i år. I stedet skal en rød rute og en stor sofa tegne festugens profil til efteråret.

Århus Festuge skal ikke længere være en intim fest ved Domkirken, men en fest i hele midtbyen. Den hvide teltdug på Bispetorv, kaldet Univers, skal ikke længere spændes op til musik og dans, men erstattes af en "Folkets Plads".

Århus Festuge har i år valgt at spare de 1,2 millioner kroner, det koster at stille Univers op, afslørede Festugens direktør, Jens Folmer Jepsen, mandag.

- Univers er en fantastisk konstruktion, som vi forhåbentlig ikke har set for sidste gang i Århus. Men set i lyset af årets tema og ønsket om at udvide Festugens rum, så er Univers ikkelige det, vi har brug for, siger Jens Folmer Jepsen.

Bevægelse og farven rød bliver i stedet de gennemgående temaer, når Århus Festuge 2007 holdes til efteråret. Blandt de nye tiltag er en rød rute gennem byen og verdens længste sofa,
der selvfølgelig også er rød.

- Den Røde Rute er et forsøg på at gøre Festugen større. Tidligere har Festugen klumpet sig sammen omkring Store Torv og Univers, så i år vil vi prøve noget andet, siger Jens Folmer
Jepsen.

Århus Festuge er blevet kritiseret af Kunstrådet for at mangle "dybde og kant", og rådet savner en rød tråd gennem de seneste års festugearrangementer. Den kritik mener Jens Folmer Jepsen at have svaret på gennem de nye tiltag.

- Den Røde Rute har været under forberedelse lang tid før Kunstrådets evaluering, så det er da meget sjovt, at vi faktisk allerede har lavet en rød tråd gennem byen, siger Jens Folmer Jepsen.

Langs Den Røde Rute vil der være forskellige boder og arrangementer, som folk kan besøge. Her kan man gå eller cykle, mens de mere magelige kan lade sig befordre af rickshaws samt en
særlig veteran-ølbil, som vil køre langs ruten.

Århus Festuge 2007 begynder 31. august og slutter 9. september.
/ritzau/

151355 CET MAJ 07