Århus Elite skiller sig af med badminton

AGF's moderselskab, Århus Elite, har nu solgt både håndbold og badminton fra. Lokale klubber overtager badminton-delen.

Århus Elite A/S sælger sin ejerandel i Århus Elite Badminton til to af de oprindelige moderklubber bag konstruktionen, nemlig Højbjerg Badmintonklub og Viby Badmintonklub.

Holdet, der p.t. er på tredjepladsen i den bedste danske række, fortsætter sæsonen ud under navnet Århus Elite Badminton.

Med aftalen, der træder i kraft 31. januar 2010, følger Århus Elite Badminton efter Bakken Bears, der som det første selskab i Århus Elite blev solgt fra torsdag 10.december 2009.

- Jeg glæder mig over at, aftalen vedrørende badminton er på plads. Vi giver nu badmintonsporten tilbage til to af de moderklubber, der igennem mange år har været eksponenter for elitebadminton i Århus. Med denne aftale er jeg overbevist om, at der også vil være elitebadminton i Århus i fremtiden. Dette er endnu et vigtigt skridt imod realiseringen af den strategi, som Århus Elite vedtog for få måneder siden, og som skal føre til et mere fokuseret og styrket Århus Elite, siger adm. direktør i Århus Elite Jan Christensen i en pressemeddelelse.

<b>AB Badminton træder ud</b>
Aftalen indebærer, at AB Badminton udtræder af kredsen omkring satsningen på elitebadminton i Århus, som fremover drives videre af Viby og Højbjerg badmintonklubber.

- Vi har været rigtig glade for samarbejdet med både Århus Elite og Morten Frost og vil gerne sige tak til begge parter for nogle gode år. Ambitionen er naturligvis at videreføre arbejdet med elitebadminton i Århus. På hvilket niveau, det kommer til at ske i de kommende år, er det endnu for tidligt at sige noget om. Der er dog næppe tvivl om, at finanskrisen og dens følger betyder, at det kommer til at ske med et betydeligt mindre budget end det, Århus Elite Badminton har i dag, siger Michael Locht, formand i Højbjerg Badmintonklub.

For Morten Frost betyder aftalen, at han fratræder sin stilling som sportslig ansvarlig for badmintonholdet. Morten Frost fortsætter som træner i regi af Dansk Badminton Forbund.

- Jeg har været rigtig glad for arbejdet med elitebadminton i Århus og med den meget kompetente spillertrup, som vi har fået samlet i Århus Elite Badminton. Vi står i dag med et hold med tegningen til noget stort, og jeg synes, vi allerede har bevist i indeværende sæson, at der er potentiale i holdet. Det er både med stolthed og vemod, at jeg giver holdet videre til de nye sportslige ansvarlige i Højbjerg og Viby badmintonklubber, og jeg ønsker spillere og trænere al mulig held og lykke fremover, siger Morten Frost.

Den nye satsning på elitebadminton vil også fremover samarbejde med Århus Elite på relevante områder. Blandt andet vil de bedste badmintonspillere også fremover træne og spille kampe på Atletion.