Århus Elite del af historisk fodbold-nedtur

AGF's moderselskab er en del af en stor dansk nedtur. Klubber vil skille sig af med alt, de ikke tjener penge på, mener analytiker.

Det bliver en hård tid for de danske fodboldklubber. Der senere år er lønningerne strøget voldsomt til vejrs, og branchen kommer ud af 2009 med hvad der tegner til et historisk stort underskud. Det skriver dagbladet Børsen.

- De vil få færre spillere på kontrakter og vil især sortere ud i kontrakterne hos de sekundære spillere. Derudover vil de forsøge at skille sig af med alt, som de ikke tjener penge på eller som ikke hviler i sig selv, siger Rasmus K. Storm, der er senioranalytiker og ph.d.-studerende ved Syddansk Universitet.

Fodboldklubberne har klaret sig forholdvist godt i de seneste 5-6 år. De har nydt godt af en lukrativ tv-aftale og nogle af dem har i perioder haft delvis succes med deres sideaktiviteter. Men 2009 tegner til at vise helt anderledes og dystre regnskaber.

Langt de fleste er på vej mod store underskud. Finanskrisen har nemlig ramt hårdt, for når sponsorene har det svært, falder klubbernes indtægter i en branche som traditionelt strammer budgetterne til det yderste.

- Vi vil se dem begynde at sortere ud i deres sideaktiviteter. Det har vi set i FCK, Århus Elite og diskussionen har også været der i AaB og FCM og Sønderjyske, siger Rasmus K. Storm.

<i>Kilde: Dagbladet Børsen</i>