Århus børster bedre tænder

Flertallet af de århusianske børn har aldrig haft huller i tænderne. Det er en klar forbedring i forhold til for 10 år siden.

Århusianske børn er tilsyneladende bedre til at børste tænder end deres jævnaldrende andre steder i landet.

Lige over halvdelen af de århusianske 15-årige har aldrig været i nærkontakt med tandlægens bor og fyldninger, skriver morgenavisen dato.

Til sammmenligning gælder det kun 38,7 procent i København og for 45 procent i hele landet. Men det er alligevel en markant forbedring i forhold til 1997, hvor kun 30 procent havde nul huller.

Det er en målrettet indsats fra den forebyggende tandpleje, der har givet resultater. På få år er tandsundheden hos de unge i Århus steget markant. Det viser sig ved, at mange har flotte tænder uden huller, men gruppen af 15-årige med mange huller, det vil sige syv eller flere, er også på retur.

- Både forældrene og Tandplejen har aktie i det gode resultat. Her i Århus har vi nu i en årrække haft fokus på at have en systematisk kontakt til familierne lige fra fra barnets allerførste tand. Det er jo utroligt vigtigt, at forældrene bakker op med tandbørstning og gode vaner i forhold til slik og søde læskedrikke. Derfor vejleder vi om, hvordan forældrene skal holde barnets tænder sunde, siger overtandlæge Ingelise Hansen.