Århus afviser helikopterrute

Der bliver ingen helikopterrute mellem Århus Havn og Københavns centrum - i hvert fald ikke hvis det står til Århus Kommune.

Århus Kommune afviser en helikopterlandingsplads på Århus Havn. Alligevel arbejder folkene bag ruten videre. I et høringssvar afviser kommunens teknik- og miljøkontor blankt en ansøgning fra helikopterfirmaet Air Alpha om at åbne en helikopterlandingsplads på Århus Østhavn. Ifølge embedsmændene strider en helikopterlandingsplads direkte mod lokalplanen.

'Der er planlagt bebyggelse, promenade og offentlige rekreative arealer i en helhed, der udgør en cirka 2,5 kilometer lang front mod havet, hvilket ikke er forenelig med helikopteraktiviteter,' hedder det i kommunens svar.

Samtidig slår embedsfolkene fast, at øvrige områder inden for lokalplanen heller ikke egner sig til helikoptertrafik på grund af sikkerheden for containerhåndteringen og på grund af de internationale regler om sikring mod terrorisme.

Havnedirektør Bjarne Mathiesen har tidligere været positiv over for, at en helikopterrute kunne flyve ind og ud af Århus Havn. »Vi vil for så vidt gerne stille plads til rådighed. Men det kræver alle nødvendige tilladelser fra myndigheder. Og når nu en myndighed udtaler sig, kan vi ikke gøre andet end at tage det til efterretning,« siger Bjarne Mathiesen.

Bag planerne om helikopterruten står blandt andre storcentret Bruuns Galleri, som i første omgang ville flyve fra taget af sin egen bygning. Det skriver MetroXpress idag.