Årets Randerskunstner

Finn Larsen blev årets kunstner i Randers. Foruden æren kan han glæde sig over, at kommunen har købt for 50.000 kroner af hans billeder.

Det var så varmt på Randers Kunstmuseum, at gæsterne blev lukket gratis ind, da borgmester Michael Aastrup Jensen i dag udnævnte Årets Randerskunstner. Den lokale kunstner, Finn Larsen, fik foruden æren den glæde, at Randers Kommune har købt billeder af ham for 50.000 kroner.

Årets kunstner skal have en tilknytning til Randers. Vedkommende skal være født, opvokset eller have haft sit virke i byen eller på en anden, måske mere indirekte måde, have haft en forbindelse Randers.

Den lokale tilknytning er dog ikke tilstrækkeligt grundlag for udnævnelsen. For årets kunstner skal også på landsplan - eventuelt internationalt - være en virkelig kapacitet på sit felt.

- Sådan har det været med den række af de tidligere udnævnte kunstnere, vi kan se tilbage på. Folk som Sven Dalsgaard, Per Neble, Jørn Rønnau, Erik A. Frandsen og Peter Carlsen. Og sådan er det også for Finn Larsens vedkommende, sagde borgmesteren.