Arbejdstilsynet overså asbest

Arbejdstilsynet påtalte i juni støv fra isoleringsmateriale i Morten Børup Hallen, men overså langt farligere støv fra asbest.

Arbejdstilsynet vil fremover have asbest sat på en særlig tjekliste over farer for arbejdsmiljøet i sportshaller, som inspektørerne skal se særligt godt efter.

Det oplyser Arbejdstilsynets direktør, Jens Jensen, til Ritzau, efter at det er kommet frem, at Arbejdstilsynet under en inspektion i sommer overså nogle knækkede asbestplader indvendigt på loftet i Morten Børup Hallen i Skanderborg. Asbeststøv giver risiko for dødelig lungesygdom. Til gengæld påtalte Arbejdstilsynet, at det dryssede fra nogle isoleringsmåtter.

Sagen får også som konsekvens, at Arbejdstilsynet vil pålægge private og offentlige arbejdsgivere selv at fremskaffe dokumentation for, om der er asbest i materialer, hvis Arbejdstilsynet spørger, og arbejdsgiverne selv er i tvivl.

Ligeså får alle kommuner og regioner samt skoler og hospitaler nu et brev om, at det er arbejdsgivernes ansvar at holde styr på, om der er asbest i deres byggerier, oplyser direktøren. /ritzau/

Se mere i dagens udsendelser på TV2 | ØSTJYLLAND.

Tidligere nyheder om sagen:

<A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=16561" target=_blank>Farlig asbest i sportshal (15/1-2007)</A>