AOF-bosser frifundet

Den tidligere bestyrelse for AOF i Århus var ikke ansvalig for oplysningsforbunets konkurs, fastslår Højesteret.

Otte tidligere bestyrelsesmedlemmer i AOF's Århus-afdeling med den lokale LO-formand Hans Halvorsen i spidsen blev fredag i Højesteret frifundet i en sag om erstatningsansvar i forbindelse med AOF's konkurs i sommeren 2000.

Højesteret stadfæstede dermed Vestre Landsrets afgørelse for to år siden. Også her blev bestyrelsen frifundet og slap dermed for at betale mellem 200.000 og 300.000 kroner hver i erstatning.

Da sagen kom frem for seks år siden, vakte den opsigt, fordi den tiltalte bestyrelse ud over LO-formand Hans Halvorsen også talte formanden for Socialdemokratiet i Århus, Erik Houmann Sørensen, og K.E. Mortensen, der var partiets politisk ordfører i Århus Byråd.

AOF i Århus blev erklæret konkurs i juni 2000 med en gæld på 15 millioner kroner efter flere år med dårlig økonomi. Ved konkursen i 2000 stod 260 medarbejdere pludselig uden arbejde.

Ved landsrettens behandling af sagen blev det slået fast, at bestyrelsen havde gjorde et stort stykke arbejde for at få vendt den økonomiske udvikling. Ifølge landsrettens vurdering var det ikke grundlag for at fastslå, at bestyrelsen på et tidligere tidspunkt burde have indset, at AOF ikke kunne reddes. Det gjorde derfor ikke bestyrelsen erstatningspligtig, at den ikke indstillede driften af AOF, før konkursen stod for døren.

Højesteret nåede frem til samme afgørelse.