Antallet af frivillige boomer

Se på vores kort hvor de ulønnede gør en forskel

08:53

1 af 2

03:25 Luk video

De står for hyggen, for samtalerne og spiller i det hele taget en meget vigtig rolle. Tusindvis af frivillige gør hver eneste dag livet lidt bedre for ældre borgere her i Østjylland.

Ifølge en rundringning, som TV 2 Østjylland har foretaget torsdag, har de frivillige i høj grad vundet indpas i de østjyske kommuner. Det anslås at der samlet set er cirka 7.100 frivillige, der er fast tilknyttet ældreområdet i Østjylland.

I Aarhus er der omkring 2600 frivillige og der kommer løbende flere til - både af dem, der er registrerede og dermed faste frivillige og dem, der er mere løst tilknyttet.

- Vi kan mærke der er en stigende interesse, men vi arbejder også med det på mange måde. Vi sørger for at de unge mennesker, der har lyst til at komme og hjælpe en gang i mellem kan det. Vi har et godt samarbejde med børnehaverne og skolerne, hvilket er den del af det frivillige arbejde, der ikke er så systematiseret, siger sundhedschef i Aarhus Kommune Annemarie S. Zacho-Broe til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Ifølge sundhedschefen er det ikke udelukkende de frivillige, der står for den sociale del af plejen af ældre, men hun anerkender at de frivillig har en afgørende betydning.

- De er rigtig vigtige. Det er en central del at skabe bedre liv for både dem selv og vores ældre medborgere. Jeg tror, ikke det er nogen hemmelighed, at rigtig mange i en sen alder oplever ensomhed. Vi prøver at vende det om og ser på hvordan alle i stedet for kan komme i nogle gode fællesskaber, siger Annemarie S. Zacho-Broe.

På kortet nedenfor kan du se hvor mange frivillige, der er i de enkelte østjyske kommuner. I videoen øverst kan du møde en 87-årige kvinde, der hver uge glæder sig til at få besøg af en frivillig.

Oversigt over frivillige på ældreområdet