Antallet af druknede er halveret i Østjylland

Nye tal viser, at antallet af personer, der mistede livet i forbindelse med drukneulykker, er rekordlavt. I Østjylland er antallet halveret på bare ét år

Foto: Astrid Dalum/TrygFonden

Antallet af personer, der har mistet livet i drukneulykker i Østjylland, har været markant faldende de seneste par år.

I 2015, hvor de nyeste tal stammer fra, døde fire personer i Østjylland i forbindelse med en drukneulykke.

I både 2013 og 2014 var tallet ni, viser opgørelsen fra TrygFondens Nationale druknestatistik.

Læs også Livreddere keder sig på stranden: Hvor er badegæsterne?

I 2015 skete drukneulykkerne med dødelig udgang i Norddjurs, Skanderborg, og i Aarhus var der to. 

Er meget glædeligt

I 2015 omkom 34 personer i drukneulykker i Danmark, og det er det laveste antal nogensinde, siden man officielt begyndte at registrere antallet i 1970.

- Det er meget glædeligt, at antallet af druknede er faldet så markant til det laveste nogensinde. Alene fra 2014 til 2015 er antallet faldet med 25, og det tyder på, at danskerne er blevet bedre til at passe på sig selv og hinanden, siger René Højer, programchef i TrygFonden, i en pressemeddelelse. 

Læs også Stærk vind får livreddere til at løfte pegefinger

Havne har gennem årene været det sted, hvor flest personer drukner, og det gælder også for 2015.

Det er meget glædeligt, at antallet af druknede er faldet så markant til det laveste nogensinde.

René Højer, programchef, TrygFonden

- Tallene i druknestatistikken sammenholdt med det, vi kan læse i medierne, bekræfter os i, at langt de fleste, som drukner i havnene, ikke er i færd med en vandaktivitet. Mange falder i vandet på vej hjem fra en fest med alkohol i blodet, enten fordi de tilfældigvis går hjem langs vandet, eller fordi de vil overnatte på deres båd i havnen, siger René Højer og uddyber: 

- Den slags meningsløse ulykker forsøger vi at afhjælpe blandt andet ved opsætning af redningskranse og oplyste redningsstiger i havnene. Der er også brug for at oplyse folk om, at det er risikabelt at gå alene hjem langs havnen i mørke og for eksemepel stille sig op på kanten for at tisse i vandet. Det er for eksempel i sådanne situationer, at drukneulykkerne i havne sker, siger René Højer.