To anholdt i sex-razzia

Østjyllands Politi slog til mod flere adresser - to mænd er igen blevet løsladt

Foto: Colourbox

Seks af landets politikredse har i dag slået til i en koordineret aktion mod flere adresser i Danmark.

Under aktionen er der i alt blevet anholdt 10 personer, som mistænkes for at have betalt for live-streaming af seksuelt misbrug af børn i Filippinerne.

De to af personerne er blevet anholdt i Østjylland, oplyser Østjyllands Politi i dag over for TV 2 | ØSTJYLLAND.

Der er ifølge politiet tale om to mænd, som er fra henholdsvis Aarhus og Randers. Mændene blev bragt til afhøring på politistationen, men er nu igen blevet løsladt:

- De foreløbige undersøgelser, vi har foretaget, løfter ikke mistanken, og vi vil derfor ikke bede om at få dem fremstillet i grundlovsforhør, siger politikommissær Helle Fly Edelbo fra Østjyllands Politi til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Den landsdækkende aktion blev sat i værk på baggrund af oplysninger, som Rigspolitiets Nationale Cyber Crime Center, NC3, havde modtaget.

Se: Netvoldtægter: Måske uskyldige

Ifølge en pressemeddelelse drejer det sig om informationer fra betalingstjenester, som skulle være brugt til at betale for live-streamingen, der førte politiet på sporet af de 10 personer.

I forbindelse med aktionen blev de anholdtes bopæle ransaget og omkring 100 forskellige it-koster som for eksempel computere og harddiske blev beslaglagt. Genstandene er nu bragt til nærmere undersøgelse, oplyser politiet.

Selvom de to mænd fra Aarhus og Randers nu er blevet løsladt, fortsætter Østjyllands Politi efterforskningen:

- Vi har nogle tekniske ting, vi skal have undersøgt, siger Helle Fly Edelbo.

Også Midt- og Vestjyllands Politi anholdte i dag to personer, som er fra Ikast og Kibæk ved Herning.