Angreb på venstreorienteret café i Århus

Kommunistisk café i Århus har atter været udsat for angreb. Ingen blev dog anholdt af politiet.

Med flasker bombarderede en gruppe mænd sent lørdag Café Oscar i Århus, som er et kendt tilholdssted for vensteorienterede. Politiet blev alarmeret og patruljerede massivt i området for at hindre gentagelser.

En af cafégæsterne betegner angriberne som nazister, mens den vagthavende på politistationen beskriver dem som 'korthårede'.

- De smadrede cykler og smed flasker mod ruden. Det var meget skræmmende. Kun gitteret forhindrede dem i at komme ind, siger gæsten, hvis navn er Ritzau bekendt.

Under angrebet blev lyset i cafeen slukket, og de 15-20 gæster søgte tilflugt i baglokalerne, fortæller han.

Hos politiet oplyses det, at sagen i døgnrapporten er registreret som gadeuorden, og at der blev kastet igen fra cafeens gæster. Ingen blev anholdt.

- De nåede at stikke af alle sammen. Men der blev patruljeret massivt i området, siger den vagthavende.

<B>Er tidligere blevet angrebet</B>
Cafeen, der ejes af DKP-ML i Århus, har tidligere været udsat for politisk motiveret vold og hærværk. I november 2005 blev et antiracistisk møde afbrudt af stærkt højreorienterede ballademagere.

Et medlem af Dansk Front sprøjtede peberspray i ansigtet på flere tilstedeværende, og der blev kastet med stole og borde.

Politiet opgav at forfølge sagen, men den beslutning var forkert. Statsadvokaten bad politiet om at gøre et nyt forsøg på at finde gerningsmændene, men heller ikke i anden omgang lykkedes det for ordensmagten at skaffe tilstrækkeligt med beviser mod enkeltpersoner.