Anbringelses-kritik offentliggøres i dag

Undersøgelserne i Århus Kommune er sat i værk efter den såkaldte Mads-sag og flere andre sager om mulig omsorgssvigt.

Der er lagt i kakkelovnen til Århus Kommune for dens håndtering af flere konkrete sager om anbringelse af børn. Det forudser socialdemokraternes Ango Winther, som er formamd for kommunens tvangsfjernelsesudvalget.

- Århus Kommune har ikke været gode nok til at samle op på underretninger. Vi har ikke været gode nok til at opfange signaler om, hvordan forældrene behandler deres børn, og hvordan børnenes hverdag er, sagde han i går til TV 2 | ØSTJYLLAND.

To af undersøgelserne beskæftiger sig med sagen om drengen Mads. TV 2 - dokumentaren "Er du mors lille dreng - 10 år efter" afslørede, at Mads først blev anbragt udenfor hjemmet 14 måneder efter sin fødsel, selvom sygeplejersker og læger vurderede, at hverken hans mor eller far magtede at passe på ham.

Århus kommune frifandt oprindelig sig selv for fejl i den sag. Men nu er hele anbringelsesområdet blevet kulegravet af eksperter i udsatte børn. Udover de to rapporter om Mads-sagen behandler én rapport 47 andre sager, herunder sager fra Todbjerg og Århus Nord, hvor TV 2 | ØSTJYLLAND har afsløret muligt omsorgssvigt.

Alle tre undersøgelser offentliggøres af Venstres socialrådmand Gert Bjerregaard på et pressemøde i eftermiddag.

TV 2 | ØSTJYLLANDS tema om omsorgssvigt