Anbragte børn i fysisk udfoldelse

Pulsen skal i vejret hos anbragte børn. Det mener Børnehjælpsdagen, som i dag skød et pilotprojekt i gang.

Børn skal dyrke mere motion. Sådan lyder opfordringen alle steder fra for tiden, og nu har Børnehjælpsdagen valgt at sætte fokus på en helt speciel gruppe børn, nemlig de børn, der er anbragt uden for hjemmet.

For det kan nemlig være svært for denne gruppe børn at deltage i det almindelige foreningsliv.

Derfor har Børnehjælpsdagen nu skudt et pilotprojekt i gang i Øst- og Midtjylland, og det skal simpelthen få børnene til at bevæge sig mere.

Børnehjælpsdagen står bag arrangementet, som i dag fandt sted på Favrskov Børn og Unge Center i Hadsten, men det er en gruppe unge ergoterapeut-studerende, der står for de mange fysiske aktiviteter.

Det er en ung universitetsstuderende, Merethe Raundahl, der har fået idéen til projektet.

Hun har skrevet speciale om effekten af fysisk aktivitet for anbragte børn, og derefter har hun sammen med hjælpeorganisationen Børnehjælpsdagen søgt om midler til at få realiseret pilotprojektet.?

- Gennem mit speciale har jeg fundet ud af, at den fysiske aktivitet kan være kompetencegivende i længden. Selvfølgelig er det ikke noget der sker fra dag til anden, men det viser sig, at børnene får en bedre motorik og bliver gladere og roligere børn, fortæller Merethe Raundahl til TV2 | Østjylland.

Pilotprojektet skal strække sig over en to-årig periode.

<B>Se mere om dagens fysiske udfoldelser klokken 19.30 på TV2 | Østjylland.</B>