Alternativet: Flygtninge er en ressource

Alternativets Josephine Fock advarer mod blot at se flygtningestrømmen som en byrde for samfundet

I TV 2 | ØSTJYLLAND program Kaffeklubben debatterer flere folketingspolitikere blandt andet, hvad der skal være den økonomiske løsning på den flygtningestrøm, som også Danmark i øjeblikket oplever.

Hos Alternativets Josephine Fock er holdningen klar.

- Vi skal altså også se de her flygtninge, som en ressource. Det er nye borgere i Danmark, og det er rigtigt, at antallet af borgere stiger så, men det betyder også, at på sigt får vi flere skatteindtægter, siger Josephine Fock i programmet.

Hun mener samtidig, at kommunerne skal kompenseres af staten for den umiddelbare udgift forbundet med flygtningestrømmen.

Kaffeklubben: Kan du følge med i den her forklaring?

Liberal Alliances Ole Birk Olesen var også en del af panelet, og selv om han og Josephine Fock sjældent når til enighed om ret meget rent politisk, kan han godt være enig i, at kommunerne skal bruge flere penge til finansieringen.

- Der er en omkostning, der skal dækkes ude i kommunerne. Det er helt reelt, at der formentlig er behov for, at kommunerne får nogle flere penge af staten. Det vil der også komme forhandlinger om. Spørgsmålet er så hvor mange flere penge, siger Ole Birk Olesen.

Se mere fra de to i videoen øverst i artiklen.

Ellers kan du se hele programmet via dette link eller på TV 2 | ØSTJYLLAND i aften klokken 19.50.