Aktioner vil toppe i morgen

Demonstration i flere østjyske byer ventes at samle 15.000 deltagere - flere strejker kan være på vej.

Aktionerne mod de kommunale besparelser, der nu er gået ind i deres tredje uge, ventes at toppe i morgen, hvor Folketinget åbner og der er indkaldt til demonstrationer landet over.

I Østjylland har initiativet 'Velfærd for alle' indkaldt til demonstration i Silkeborg, Randers og Århus, mens en forældregruppe holder en mere lokalt præget demonstration i Hinnerup mod spareforligtet i Favrskov Kommune. Arrangørerne forventer op til 15.000 deltagere ved protest-møderne i de store byer.

Samtidig forventes flere gymnasier besat af eleverne, de studerende på Den Sociale Højskole i Århus boykotter undervisningen tirsdag, og strejkerne fortsætter på en række offentlige arbejdspladser.

Blandt andet har lærerne på Kristrup Skole i Ny Randers Kommune besluttet at nedlægge arbejdet i morgen.

Muligvis vil strejkerne brede sig til Ny Skanderborg Kommune, hvor pædagoger og pædagogmedhjælpere i aften samles til stormøde i Morten Børup Hallen.

Også i aften holder de ansatte ved sundhedsplejen i Århus fagligt møde.

Følg udviklingen gennem vores særlige hjemmeside <A href="http://www.tv2oj.dk/minisites.asp?SideId=1219" target=_blank><STRONG>Aktioner mod besparelser </STRONG></A>og aftenens udsendelser på TV 2 | ØSTJYLLAND.