Airbnb går med til at indberette danskernes lejeindtægter

Danmark er givetvis det første land i verden, der får en aftale med udlejningsportalen, oplyser ministerium

Danmark er formentlig det første land i verden, hvor Airbnb indgår en aftale om at indberette brugernes lejeindtægter. Foto: Gabrielle Lurie - Ritzau Scanpix

De danske skattemyndigheder og udlejningsportalen Airbnb har indgået en aftale, der skal sikre, at Airbnb-brugeres lejeindtægter automatisk indberettes.

Aftalen kommer, efter at et politisk flertal tirsdag blev enige om et loft over, hvor mange dage man må udleje sin private bolig, og hvor mange penge man må tjene, før det skal indberettes til skattevæsnet.

00:41

Her fortæller skatteminister Karsten Lauritzen (V) tirsdag om de nye regler for udlejning via Airbnb.

Luk video

Ifølge Skatteministeriet er Danmark 'givetvis' det første land i verden, hvor Airbnb indgår en aftale om at indberette brugernes lejeindtægter. Det er afgørende for at sikre, at alle betaler den korrekte skat.

- Jeg er ikke altid en glad skatteminister. Men i dag er jeg. På den måde får vi deleøkonomien til at vokse og samtidig sikret, at der betales skat, siger skatteminister Karsten Lauritzen (V).

Et stærkt velfærdssamfund

Airbnb's repræsentant, direktør for Public Policy i Europa, Mellemøsten og Afrika Patrick Robinson forklarer, at Danmark er et godt sted for selskabet at starte.

- Danmark er godt sted at prøve dette. Danmark har et stærkt velfærdssamfund, og danskerne er åbne for nye ting, og vi ved, hvor innovative de er, siger han.

- 90 procent af vores værter vil gerne betale skat, men det skal være let og strømlinet, og det vil denne løsning være, siger repræsentanten.

02:01

Anne List Toft lever af at udleje sin lejlighed ud gennem Airbnb. Indkomsten lever hun af, mens hun starter virksomhed op (indslag fra april 2017).

Luk video

Fremover vil danske boligejere maksimalt kunne tjene 28.000 kroner skattefrit om året på at udleje deres bolig i kort tid. Indtægter, der ligger over det skal indberettes.

Det vil særligt ramme udlejerne af de dyreste boliger. Hidtil har man nemlig kunnet tjene et beløb svarende til 1,33 procent af ejendomsværdien, før man skulle betale skat.

Man må som hovedregel udleje sin bolig 70 dage om året.