AGF kan se frem til 20 millioner kroner

AGF har længe kunnet skimte bunden af pengekassen, men i løbet af få uger vil der blive fyldt mindst 20 millioner kroner i kassen.

Hos AGF vil ingen kommentere oplysningerne, men stiften.dk erfarer, at en gruppe investorer anført af blandt andre bestyrelsesmedlem Lars Bærentsen og tidligere næstformand Martin Busk er klar med endnu en kapitalindsprøjtning på mellem 20 og 25 millioner kroner.

Meddelelsen om millionerne vil formentlig komme samtidig med den fondsbørsmeddelelse, som klubben sender ud i forbindelse med aflæggelsen af sit halvårsregnskab på fredag.

Når det overhovedet er nødvendigt med en aktieemission nu, så er det fordi, at salget af Jakob Poulsen til den italienske storklub Lazio for 22 millioner kroner gik i vasken i sidste måned.

Og på grund af sidste års underskud på 43,5 millioner kroner er AGF presset rent økonomisk.

Der er ganske vist stadig omkring 35 millioner kroner i egenkapital, men der mangler i ekstrem grad likvider til udbetaling af lønninger, og derfor er det nødvendigt med indskuddet, der vil sikre lønninger frem til sommer, hvor transfervinduet åbner, og AGF igen skal håbe at få solgt midtbanespilleren Jakob Poulsen, skriver stiften.dk

For trods de nye millioner vil det være nødvendigt med et stort salg. For selv om spareplaner har forbedret økonomien markant, kan århusianerne stadig se frem til et underskud i omegnen af 10-12 millioner kroner for første halvår og omkring 18-20 for hele året, og dermed skal der sælges spillere for mange millioner kroner, hvis økonomien på lidt længere sigt skal se fornuftig ud.

<i>Kilde: stiften.dk</i>